Ramen Mo Ngara!

Ang ramen sa pinas kay wala ra  jud kung ecompare sa mga sikat nga ramen sa Japan. Dapat unta kanang mga ramenan sa pinas kay edouble ilang name. Dapat “Ramen-ramen”.

Pero to be honest, dili pud ko fan kaayo ug ramen to the extent nga nagaramen every week. I’m watching my weight man pud gud kay kabaw nata, kung unsay lami maoi di maayo. So kani nga entry kay akong erank ang mga ramen nga akong natilawan, No need man guro balikbalikon para ma-rank. First impression is enough. Pero naa juy isa ngari nga kailangan jud guro nako balikon kay di jud nako majustify nganong daghan ang ganahan kay wala jud nako nagets iyang ridiculously-delicious nametag.

Special Hapit ma-Mention Award goes to IPPUDO

ippudo_akamaru_modern_ramen

weh? Not worth remembering. (c/o google)

So wala jud koe maremember nga something special ani nga ramen. Oks ra sha. Lami, pero walay something to keep me interested. Wala gani ko nakacare ug pic. Nikaon lang jud ko and the rest is history.

 

5th place. NOSUKE (のすけ)

facade. (c/o google)

facade. (c/o google)

Gawa ng ulo ng baboy, the whole thing. (c/o google)

Gawa ng ulo ng baboy, the whole thing. (c/o google)

A shop with a little door. Mura lang kag nisulod ug barbershop sa eskina sa banawa. Lami sha pero i think nasubrahan nako ug butang atong mga wailhi nga mga add-ons sa daplin mao atang di kaayo ko ganahan sa taste. Ug sa dihang while nagkaon ko nag-arsa si kuya ug tibook ulo sa baboy nga bukog bukog na then iyang gibutang sa dako nga kaldero which mao to ang sabaw. Kalurky. Ug daghan pa siyang gibutang nga mga bukog. Di ko karecover sa ulo sa baboy nga murag kadak-a sa akong ulo.

 

4th place. TETSU(つけめんTETSU)

Okay. wala pud koe pic sa ramen itself.

From google. Ang tuslob tuslob nga ramen

Ang tuslob tuslob nga ramen. (c/o google)

 

 

 

 

 

 

 

Mao ni ang naay ridiculously-delicious nametag. Di ko gets. First, mao ni ang unang seperate ang yumilicious nga sauce sa noodles and you make tuslob and then habhab. Lami ang sauce pero langsa madugay. And walay bahid ng kahalangan ang whole thing. Mao to nakarealize ko nga di lami ang ramen if dili halang(even a bit lang and this is personal opinion). And hyped kaayo sha sa office kay permi lang “Tetsu, Tetsu” ang ipang sulti sa mga kauban. Well, kailangan ata nako balikon para magets nako ang joke pag-hype sa iya. (naresearch ko lang, if mobugnaw daw ang soup kay pwede daw nimo pabutangan ug INIT NGA BATO! As in? BAto? basin if naai bato dili na sha molangsa)

3rd place. Jiro(二郎)

jiru

Matambok na noodles ng jiro. (c/o google)

ang linya sa jiro. bow. a very long journey to ramen.

ang linya sa jiro. bow. a very long journey to ramen.

 

 

 

 

 

 

 

The challenging ramen. Dako ang serving. Tambok ang noodles. Ginalinyahan nang bongga.  Ana sila, you are strong if mahurot nimo… Nahurot nako. Haha or basin gutom lang guro ko ato nga time. Actually lami sha and gibutangan pud nako ug something para muhalang slight. Makabusog jud nang bonga ang tambok nga noodles plus the usual meat nga lami jud. Anyways, di pud nako magets ang dedicaiton sa mga hapon nga molinya jud ug perting pagkataas para lang makakaon. Oh Why? Patience-is-a-virtue lang ang peg.

2nd place. ICHIRAN(一蘭)

before eating.

Aftermath

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Di uso ang group kaon kaon sa ichiran. mind your own habhab ang peg

Yehay! Ichiran. Mao ni ang first authentic Japanese Ramen nga akong nakaon. And so Delicious. As in. Must Try. Plus it is very accessible. Murag bisag asa naa ni. The more pa jud nga agianan siya everytime maglakaw ko padulong balay. Makatempt, labi na if dili kaayo daghan ug tawo. The spice, the noodles, the choices written in the menu, works all together for the very distinctive taste. Holah! Mao pud ni ang ramen nga ginabalikbalik nako and everytime mokaon ko kay makasmile jud ko (hoping nga dili mapaso akong dila)

 

1st place. KYUSHU JANGARA(九州じゃんがら)

jangara

Ahaha, wala koe picture nga close-up sa ramen.

thank you google for the pic. Though it looks like makaheartattack pero lami jud sha. pramis.

Though it looks like makaheartattack pero lami jud sha. pramis. (c/o google)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top PriZe! Kaisa lang ko katry ani pero i felt like i’m in cloud nine pagkaon nako. I think isa sa mga nakaparank higher ani sa uban is ang meat is sing lami sa humba nga luto sa akong mama. Kanang sweety and lingering. Anah! haha. To the max. It tastes as if dapat nimo balikon. Ang sa picture kay mura kag maheartattack ig kaon. Same ang feeling nga if permi ka mokaon ani kay motambok jud ka to the extent nga you become what you eat… lami nga baboy.

 

Side Notes:

Most sa mga Ramenan kay dinalian ang pagkaon. So bisan pag ganahan kaayo kag namnamon ang bawat kagat and bawat higop sa sabaw, dapat ka magdali kay maikog ka sa mga naghuwat. Ang uban gani kay pag nakita nga nahuman na ka and nagprepare na or nagtalk nalang mo sa imong kasabay, ginaduol jud kay padalion. Anah ang peg. Then mostly pud sa ramen shops kay vendo ang pagtake sa order para walay hasol. except anang ippodu ug kyushu jangara, vendo na tanan ang pagtake sa order.

YumYum

 

ana akong face while eating and thinking if the food is delicious, so-so or terrific.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s