Left or Right?

IF naa moy makasugat in a makitid nga hallway, aha mo mo-go nga direction para dili mo magkabangga? Para maiwasan ang awkward dance step nga magkadungan mo ug ways? One side step is normal, twice na gani mo nagside kay funny. Basta three times na mo nagsidestep in the same direction kay ambot lang, nakakahiya and awkward na.

so Right or Left?

I am right-handed so I think normal nga sa right ko mo sway pero still inevitable jud ang awkward sidestep dancing. Pero I have my own rules in life like some below.

  • Ayawg lingi basta naay manitsit. You have a name and uwaw if dili ikaw ang intended ato nga sound.
  • If normal nga mokaon, never simhuta ang food sa spoon in front of people. Rude (IMHO). If pan-os, layo palang mafeel na nimo. I believe ang mata ang unang tumitikim sa pagkain, hindi ang ilong.
  • When in doubt, stop.

Sa third moapply ning left-right issue. Basta I can feel this situation is coming, I stop instead of  making the side-step gesture. And let the other person do the first move. In this way, 95% malessen and chances nga magkawkwardan. Ang 5% kay kung ang other party kay mostop pud, tinutukay ug nganga ang show ana.

 

Anah! Nganga.

Advertisements